Kategori Grillfakta

Maillardeffekten: Vad innebär det när du grillar?

maillardeffekten kött

Maillardeffekten, eller Maillardreaktionen som den också kallas, är en kemisk reaktion i matlagning som ger maten dess karaktäristiska smak, färg, och doft. Den upptäcktes av den franska kemisten Louis Camille Maillard år 1912 och sedan dess har den spelat en…

Så grillar svenskar 2023: Data från flera studier

så-grillar-svenskar

Vad grillar egentligen svenskar mest och vad grillar vi minst? Vilka är de vanligaste misstagen och föredrar vi gasolgrill eller kolgrill? Det och mycket annat har vi tagit reda på med hjälp av publicerade undersökningar kring svenskens grillvanor. HelloFresh &…

Världens dyraste grillar

världens-dyraste-grill

En grill av hög kvalitet kan skapa magi för alla grillmästare. Men visste du att vissa grillar kan kosta mer än en helt ny bil? Låt oss utforska de lyxigaste och dyraste grillarna i världen enligt sajten The Most Expensive.…