Elgrill bäst i test 2024: Jakten på bästa elgrillen

Sidan innehåller annonslänkar för Bagaren & Kocken

Jag har grillat med gasolgrill på min uteplats i flera grillsäsonger, men nu har min BRF varit tydliga med att det inte är tillåtet och därför blir det en elgrill till grillsäsongen 2024 för min del. För att hitta den bästa elgrillen för eget bruk har jag därför gjort research kring vilken elgrill som är bäst i test.

Jag har tittat på kundbetyg och kundrecensioner och landat i ett antal intressanta alternativ. Weber Q1400 och Q2400 har extremt många betyg (se tabell nedan) och framstår som mycket populära val. Weber Q2400 är en senare modell och erbjuder större grillyta än Q1400. Q1400 passar om du grillar till 1-2 personer.

Dessa, och Weber Pulse 2000 finns med på flera elgrill bäst i test listor, däribland på Bygghemma.se. Den äldre modellen Weber Pulse 1000 har tidigare blivit utsedd till elgrill bäst i test av Aftonbladet Plus, så uppenbarligen verkar Weber Pulse vara ett gediget val. Men priset ligger lite väl högt för min budget.

ElgrillBetyg hos AmazonBetyg hos PricerunnerBetyg hos HomedepotCa Pris
Weber Q14004,6/5 (1562 röster)4,6/5 (2097 röster)4,6/5 (979 röster)3700 kr
Weber Q24004,6/5 (1514 röster)4,6/5 (2916 röster)4,6/5 (1050 röster)6000 kr
Tabellen senast uppdaterad 24 mars 2024

Jag har haft svårare att hitta elgrillar från andra märken än Weber på elgrill bäst i test listor, men Napoleon PRO285-E elgrill är en modell som verkar bra och Napoleon grillar är kända för hög kvalitet. Även Outdoorchef P-420 E MiniChef är en modell som intresserar mig.

Elgrillar bäst i test – topplista

Weber Q1400 Elgrill
 • Enkel att använda, för smidig grillning.
 • Kompakt, perfekt för små utrymmen.
 • Snabb uppvärmning, med 2200 watt effekt.
 • Hållbar och het, tack vare porslinsemaljerat gjutjärn.
 • Precis temperaturkontroll, för perfekta resultat.

Några kundrecensioner av Weber Q1400

Jag använde denna under semestern och den slog verkligen mina förväntningar. Vi provade grilla allt möjligt: grönsaker, fisk, räkor, kött och korv. Allt blev verkligen bra och hade den där grillsmaken man är van vid från att grilla med eld.

Kundrecension på Pricerunner.se

Weber Pulse 2000 elgrill med grillvagn
 • Utsedd till Elgrill bäst i test av Aftonbladet
 • Modern, enkel och säker grillning
 • Rullstativ med justerbar höjd
 • Galler och lock tål maskindisk
 • Två grillzoner, termostat & LED-display
 • Grilla tryggt med 5 års garanti

Några kundrecensioner av Weber Pulse 2000

Höll fast vid min stora gasolgrill alldeles för länge. Denna elgrill hanterar allt vi lägger på grillen på ett utmärkt sätt, och de integrerade termometrarna hjälper till när de dyrare köttbitarna ska grillas. Den är smidig att sätta ihop, rengöra, flytta på vid behov. Köp

Kundrecension på Pricerunner.se

Inte kan en elgrill matcha en gasol? Svaret är glasklart ja efter en vecka tillsammans med denna. Väldigt robust och lättanvänd. iGrill appen är grym och maten har blivit perfekt varje gång. Du slipper öppna luckan för att titta till maten tack vare de bägge temperaturgivarna.

Kundrecension på Elgiganten/Pricerunner

Weber Q2400 elgrill
 • Lock och balja i aluminium
 • 2-delat grillgaller i porsinemaljerat gjutjärn
 • Steglös värmereglering
 • Stativ medföljer
 • Höga användarbetyg

Några kundrecensioner av Weber Q2400

Lättanvänd och funktionell elgrill. Fungerar till all slags grillning.

Kundrecension på Weber/Pricerunner

Var verkligen skeptisk till elgrill! Flyttade från bottenvåning med uteplats och tillgång till grill. Fick denna som tidig present/julklapp och jisses!! Smakar ju grillat! Den används flitigt.

Kundrecension på Weber/Pricerunner

Napoleon Elgrill PRO285-E
 • Lätt att ta med sig
 • Isolerande lock
 • Perfekt för balkongen
 • Upp till 300 grader på grillgallret

Några kundrecensioner av Napoleon PRO285-E

Lätt att rengöra vilket var viktigt för mig …grillresultaten blir mycket bra tack vare gjuttjärnsgallret med locket på och värma upp till 300 grader perfekt resultat.

Kundrecension på Bauhaus/Pricerunner

En stativ som man måste bara ha. En riktig stabil och snygg stativ som kompletterar perfekt med grillen.

Kundrecension på Bauhaus/Pricerunner

Vilken elgrill väljer jag?

Då jag inte vill lägga en förmögenhet på en ny grill, lutar det åt Weber Q1400 eller Napoleons elgrill för min del. Men känslan är att Weber Pulse 2000 ger det bästa grillresultatet så jag kanske får tänka om 🙂

Av Hasse, grundare av Grillmagi.se
 • Hasse

  Tjena! Hasse heter jag och är "Certifierad Hobbygrillare" sen 2021 🙂 Mitt grillintresse började när jag och min familj flyttade till lägenhet med uteplats. Och i någon slags tidig 40-årskris började jag utforska grillningens magiska värld. Jag är långt ifrån någon grillexpert än, men ambitionen är att hela tiden bli bättre så att mina nära och kära kan njuta av godare grillad mat! Och en del av den resan gör jag genom Grillmagi.se. Vare sig du är på jakt efter en ny grill, eller ute efter tips hur du lyckas vid grillen, är mitt mål att skapa värdefullt innehåll! Happy grilling!